Voel je je ongelukkig? Onzeker? Houden angsten of problemen je tegen om je beste leven te leiden? Heb je het gevoel vast te zitten? Weet je niet waar je naartoe wil of moet? Of vraag je je af of dit nou alles is?

Vaak beginnen dit soort levensvragen vanuit een onbestendig gevoel en daardoor niet altijd in een duidelijke vraag of duidelijk probleem te formuleren. Onze emoties zijn onze waakhond die ons waarschuwen dat er iets aan verandering toe is.

In een spiritueel life-coachingstraject komen we samen tot de kern van jouw levensvraag om van daaruit tot antwoorden te komen. Vanuit helderheid dat transformeren wat niet (langer) bij je past en wat je tegenhoudt om een gelukkig en vervullend leven te leiden.

Meer dan psychologie

Spirituele coaching is een krachtige combinatie van "traditionele" life coaching en counseling met spirituele methoden die tot sneller inzicht en healing leiden. Taal is belangrijk als eerste laag, om te ontdekken waar we aan gaan werken. Tegelijk is het beperkt bij het krijgen van inzicht, zeker in verborgen blokkades en blinde vlekken. Door ook energetisch te werken, is het vaak mogelijk om een blokkade op te lossen in minuten, waar anders meerdere sessies praten voor nodig zou zijn.

We zijn spirituele wezens met een menselijke ervaring. Daarom dat spirituele life coaching het geheel meeneemt, zowel het spirituele als het menselijke. Het ongeziene en het fysieke. Lichaam, geest én ziel. Uiteindelijk zijn veel levensvragen en -problemen een mismatch tussen onze ziel en hoe we op dat moment leven.

Transformatie

Uiteindelijk gaat het bij spirituele life coaching om de transformatie. Transformatie van wat niet meer dient. Bij transformatie weten we wel wat er weggaat of veranderd, maar hebben we nooit zekerheid over wat ervoor in de plaats komt. Daarom vraagt het om moed en vertrouwen en daar zal ik je dan ook in bijstaan.

Elke onrust, ongenoegen, terugkerende negatieve emoties of zelfs ronduit ongeluk is een roep om transformatie, een verlangen om een oude situatie los te laten en een nieuwe te omarmen. Zelfs als die oude situatie iets is in onze omgeving, begint elke transformatie in onszelf. Dat is goed nieuws, want over onszelf hebben we de meeste regie en kunnen we het makkelijkst transformeren.

Spirituele healing

Om sneller tot de gewenste resultaten te komen, is er vaak healing nodig. Healing van (complexe) trauma's, energetische blokkades, oude pijn en verdriet. Coaching zonder healing zorgt voor onnodig lange trajecten en is vaak de oorzaak van terugval na een coachingstraject.

Soms is emotionele healing alles wat nodig is en kan daardoor de coaching beperkt blijven tot een of twee sessies. Soms is er meer nodig. Wanneer er veel healing nodig is, leer ik je ook manieren om jezelf te emotioneel te healen. Ik sluit dit aan op wat voor jou en jouw situatie het beste werkt.

Korte of lang

Ik krijg vaak de vraag hoe lang een traject duurt. In sommige gevallen zijn een of twee sessies genoeg, bijvoorbeeld wanneer je van een angst af wil of hulp wil bij rouwverwerking. Ook onzekerheid, twijfel over een te maken keuze en opzien tegen iets in de nabije toekomst is vaak snel te verhelpen.

Voor trauma's en de grotere levensvragen zijn vaak een aantal sessies nodig. Ook langlopende relationele problemen vragen vaak meer tijd. Dit gaat dan vaak om tussen de 5 en 8 sessies.

Wil je tot je kern komen en van daaruit je leven transformeren, dan komen we in langere trajecten soms meerdere maanden duren. Klinkt misschien lang, maar vergeleken met hoe lang je er vervolgens plezier van hebt is het maar kort, natuurlijk.

Samenwerking

Een coachingstraject is altijd een samenwerking. Ik kan jou en je situatie niet veranderen, ik kan je wel begeleiden om dat zelf te doen. Er is altijd een oplossing voor waar je mee zit en die is altijd in jezelf te vinden. Dat het dan vaak niet zelfstandig lukt, is omdat we vaak hulp nodig hebben bij het zien van die oplossing in onszelf. Mijn rol als coach is je te helpen die oplossing in jezelf te vinden en te begeleiden door je transformatie.

Ook bij healing ben ik er om te begeleiden en te ondersteunen, en is het uiteindelijk je eigen systeem die de blokkade opruimt (transformeert). Gedurende het traject leer je ook methodes om jezelf te healen.

Een coachingstraject is dus eigenlijk een samenwerking om mij als coach overbodig te maken.

Even voorstellen

Mijn naam is Eli te Winkel.

Portret Eli te Winkel

Ik coach je vanuit mijn ruim 30 jaar ervaring op verschillende spirituele paden, gecombineerd met ruim 10 jaar ervaring als coach.

Mensen beschrijven me als rustig, wijs, niet belerend, altijd open om aan te passen aan wat er nodig is.

Gereedschappen

Ik heb veel gereedschappen in mijn gereedschapskist. Reguliere en spirituele methoden en technieken om je te helpen.

 • Counseling
 • NLP
 • Rouwverwerking
 • Lichaamswerk
 • Numerologie
 • Tarot
 • Instant Miracle Technique
 • Mindfulness
 • Systeemopstellingen
 • Sjamanisme
 • Inner journey

En nog veel meer.

In een traject gebruik ik wat het beste werkt in een bepaalde situatie. Omdat iedereen anders is, zal ik dus ook niet alle gereedschappen in elk traject gebruiken.

Zet de stap

Voel je je aangesproken door wat je op deze pagina gelezen hebt of wil je weten of ik je met jouw vraag of vragen kan helpen? Vraag dan gratis jouw "life breakthrough" coachingssessie aan. Hierin gaan we kijken naar waar je naartoe wil en wat je daarbij mogelijk tegenhoudt. Zo heb je in ieder geval een helder beeld voor jezelf en mochten we gaan samenwerken, dan hebben we meteen een duidelijke start.