Voel je je niet seksueel vrij? Heb je misschien het gevoel dat er wat mist in je beleving van intimiteit? Zou je jezelf op seksueel gebied beter willen leren kennen? Of denk je dat je seksuele intelligentie nog wel wat beter kan?

Voor deze en andere problemen en ontwikkelvragen op het gebied van seksualiteit en intimiteit is de seksualiteits- en intimiteitscoaching. Voor jou als vrouw, als man of voor jullie samen als stel.

Seksuele vrijheid

Waar de seksualiteits- en intimiteitscoaching in basis om gaat is seksuele vrijheid: Je vrij voelen om jouw eigen unieke seksualiteit vorm te geven. Het gaat om JA zeggen tegen vormen van seks en intimiteit die bij je passen en NEE zeggen tegen wat je niet wil.

Er wordt wel eens gedacht dat seksuele vrijheid gaat om zoveel mogelijk seks hebben met zoveel mogelijk mensen. Niets is minder waar. Seksuele vrijheid kan net zo goed gaan om juist wel echt voor die ene persoon te durven kiezen of ontdekken dat minder seks beter bij je past. Het kan ook gaan om ontdekken dat andere vormen van intimiteit misschien beter bij je passen. En soms kun je wel ontdekken dat meer voor jou wel beter is.

Seksuele intelligentie

Belangrijk in elk traject seksualiteits- en intimiteitscoaching is seksuele intelligentie. Dit gaat om kennis van je eigen seksualiteit en je eigen gevoelens daar omheen, en het gaat om feitenkennis over alles wat met seks te maken heeft, zoals voorbehoedsmiddelen, soa's, anatomie en invloed van bijvoorbeeld menstruatie.

Niet belerend, niet dogmatisch, maar met eerlijke en volledige informatie, zodat je zelf seksueel intelligente keuzes kunt maken. Keuzes die bij jou en jouw situatie passen.

Hands-on

Wanneer gewenst en gepast kunnen we ook werken met hands-on coaching. In dat geval oefen je fysiek met mij of een oefenpartner (ook wel surrogaatpartner genoemd). Ik heb op dit moment alleen een vrouwelijke oefenpartner, dus oefenen met een man, doe je met mij.

Hands-on coaching heeft het voordeel dat je kunt oefenen en ervaren. Onze ervaring is dat dit vaak de meest directe weg is en sneller tot blijvend resultaten leidt. Het helpt ook om iets te oefenen of ontdekken, wat je nog nooit eerder gedaan hebt. Daarvoor is theorie niet altijd voldoende. Het is natuurlijk altijd aan jezelf of je dit wilt, het is geen verplichting.

Voor wie

Seksualiteits- en intimiteitscoaching bij Innerlijk Vrij is voor vrouwen, mannen en stellen die zich willen ontwikkelen op gebied van seksualiteit en/of intimiteit, en/of die hulp willen bij problemen op gebied van seksualiteit en/of intimiteit.

Bij problemen kun je denken aan o.a.:

 • Snel klaarkomen
 • Niet of moeilijk klaarkomen
 • Pijn bij het vrijen
 • Missen van verbinding bij intimiteit
 • Neerslachtigheid na seks
 • Erectieproblemen (indien er geen lichamelijk probleem is)
 • Trauma's
 • Geen relatie durven beginnen
 • Onzekerheid over intimiteit

Bij jezelf ontwikkelen als vrouw of man kan het gaan om:

 • Jezelf ontdekken
 • Nieuwe kanten van jezelf ontdekken
 • Begeleid experimenteren
 • Seksuele intelligentie verhogen
 • Meer genieten van seksualiteit en intimiteit
 • De spirituele kant van seksualiteit ontdekken

Als stel kan het gaan om:

 • Elkaar ontdekken
 • Samen nieuwe kanten van jullie liefdesspel ontdekken
 • Begeleid experimenteren
 • Seksuele intelligentie verhogen
 • Meer genieten van seksualiteit en intimiteit
 • De spirituele kant van seksualiteit ontdekken

Door wie

Mijn naam is Eli te Winkel.

Als kind was ik al seksueel aan het experimenteren en daarbij andere kinderen aan het begeleiden. Tot mijn moeder daar achterkwam. Na dit verwerkt te hebben, kwam ik erachter dat seksualiteit juist (of misschien: nog steeds) een kracht van me was. Dat ik open en onbevooroordeeld mensen in contact kon brengen met hun seksualiteit. Zoals zo vaak: in mijn schaduw zat een enorme kracht.

In loop der jaren ben ik dit steeds meer vorm gaan geven. Van de spirituele kant in bijvoorbeeld Tantra tot de dagelijkse seksualiteit. Ik ontdek steeds opnieuw weer hoe belangrijk gezonde bij jou passende seksualiteit is voor zelfvertrouwen, geluk en relaties. Het werkt door op alle levensgebieden. Daar wil ik graag aan bijdragen.

Veiligheid voorop

Seksualiteit en intimiteit zijn spannende gebieden. Daarom werk ik altijd met de grootst mogelijk zorgvuldigheid, juist ook bij de hands-on coaching. Daarom werk ik altijd vanuit consent en kun je op elk moment een oefening stoppen. Je bent niets verplicht en houdt ten alle tijde regie. Jezelf ontwikkelen kan alleen vanuit een veilige setting. Ik ben er tenslotte voor jou en niet andersom.

In geval van (bekende) trauma's is hands-on coaching pas mogelijk nadat we voldoende aan het trauma gewerkt hebben. Dit om her-traumatisering te voorkomen.

Ook als het gaat om intieme oefeningen en handelingen bij hands-on coaching staat veiligheid voorop, dus altijd safe.

Opbouw traject

Een traject seksualiteits- en intimiteitscoaching bestaat uit een aantal sessies met tussendoor huiswerkopdrachten waar je verslag van maakt. De sessies kunnen online zijn of in de praktijk. Hands-on coachingsessies altijd in de praktijk.

We beginnen het traject met een intake waarin we bespreken wat je wil oplossen of ontwikkelen, wat daarvoor de mogelijkheden zijn en wat daarin je voorkeuren en/of grenzen zijn. Tijdens het traject sturen we bij, afhankelijk van resultaten, wensen en grenzen.

Het aantal sessies is moeilijk te zeggen. Soms zijn een paar sessies genoeg, soms willen mensen zich vergaand ontwikkelen en werken we maanden samen. Het hangt dus erg af van de vraag waarmee je naar me toe komt. De sessies zijn in principe elke week of eens in de twee weken.

Ook e-coaching trajecten zijn mogelijk. Na de intake werken we dan voornamelijk op basis van huiswerk waar je verslagen over maakt. Ik stuur dan bij aan de hand van de verslagen.

Hoe nu verder

Heb je mogelijk interesse? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking via Zoom.

In deze kennismaking leren we elkaar een beetje kennen, zodat we kunnen kijken of het voldoende klikt voor een samenwerking. Ook bespreken we vast globaal je/jullie wensen, zodat ik kan inschatten of ik kan helpen. Zo weet je vooraf waar je aan begint.

Willen jullie als stel een mogelijk traject doen, dan is de kennismaking ook met jullie beide.

Veel gestelde vragen