Individuele dagretraite

Een individuele dagretraite is een retraite van een dag (12 uur) bij ons in onze praktijk en door ons begeleid. De retraite doe je alleen en wij sluiten de inhoud aan op jou. De retraite is maximaal op jou gericht, zodat je er zoveel mogelijk uit kunt halen.

Je kunt deze retraite doen als moment van bezinning of verstilling. Je kunt hem ingaan met een bepaalde intentie of vraag. De retraite is op drie pijlers gebouwd: stilte, meditatie en ritueel.

Verloop van de retraite

Vooraf aan de retraite hebben we een voorbereidend gesprek. Hierin bespreken we met welke intentie of vraag je de retraite in wil gaan. Het is geen probleem wanneer je deze nog niet helemaal duidelijk hebt, we kunnen je daarbij helpen. Ook bespreken we de voorbereiding en het verloop van de retraite.

Maximaal een week later, kom je voor de retraite. Deze is van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds. We begeleiden je hierin met rituelen en meditaties die je helpen om bij diepere lagen in jezelf te komen. Gedurende de dag zijn er ook verschillende momenten waarop je alleen bent voor eigen meditatie of contemplatie. Dit alles doen we in de grootst mogelijke rust, zodat je geest zoveel mogelijk kan verstillen.

We sluiten de retraite af met een lichte maaltijd.

Voorbereiding

Om zo veel mogelijk uit de retraite te halen, adviseren we je om vanaf twee dagen voor de retraite geen alcohol of cafeïne (koffie, zwarte thee, cola) te nuttigen. Ook adviseren we je om de dag van de retraite zelf te vasten.

Praktische informatie

De duur van het voorbereidende gesprek is heel wisselend, van 1/2 uur tot 3 uur. We nemen de tijd voor je. Dit gesprek vindt in onze praktijk plaats.

De retraite duurt 12 uur en is van 9:00-21:00 en is in onze praktijk in Westervoort. De retraite kan, in overleg, op elke dag van de week plaatsvinden, ook in het weekend.

Eten, drinken en materiaal is inbegrepen.

Je financiële investering is € 950